Regionalt arbete

Är det din idé som kommer att förändra framtiden?

Har du idéer om hur olika samhällsutmaningar kan hanteras på ett bättre sätt? Har du förslag till nya lösningar som inte har funnits tidigare? Du kanske har en idé om hur kyrkor eller föreningar kan jobba tillsammans på ett nytt sätt, hur vi kan jobba med integrationsfrågor på ett nytt sätt eller en idé om ett nytt socialt företag? Vi kan erbjuda rådgivning och stöd i hur du kommer vidare med din idé och vill gärna komma i kontakt med dig.

Samordningsförbundet Sydnärke deltar aktivt i ett regionalt samarbete som heter Partnerskapet för sociala innovationer. Här ingår flera andra kommuner i länet tillsammans med Länsstyrelsen Örebro, Region Örebro län och Örebro universitet. I partnerskapet ingår också bl.a. Arbetarnas Bildningsförbund, Studieförbundet Vuxenskolan, Coompanion, Stiftelsen Activa, Stiftelsen Cesam, Örebro läns bildningsförbund och Örebro läns Idrottsförbund.

Du kan läsa mer på hemsidan www.so-in.se eller skicka en fråga till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hör av dig till Partnerskapets kontaktperson i samordningsförbundet Sydnärke, Raéd Shaqdih, förbundschef på 070-3218349, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Eller till någon av Partnerskapets övriga representanter, t.ex.

Anders Bro, Region Örebro län

Mona Hedfeldt, samordnare, Region Örebro län

Anders Johansson, Coompanion

Vad är en social innovation?

En social innovation är en ny lösning på ett socialt eller samhälleligt problem. En social innovation ger samhällsnyttiga lösningar som är bra för individer och för samhälle. Lösningarna kan se väldigt olika ut och det finns flera exempel på sådana innovationer i vår omvärld, t.ex. IT-guide (www.it-guide.se), Skjutsgruppen (www.skjutsgruppen.nu), Eksam (www.eksam.se), MatteCentrum (www.mattecentrum.se) och många fler.

Samverkande myndigheter

Samverkande myndigheter 2019

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Läs mer om vår integritetspolicy »